Eénmalige leesclub 'Bewaar de zomer'

alma

Samen met leesambassadeur Maren Vandenhende en andere Brusselse lezers ga je in gesprek over dit boek van Alma Mathijsen en jouw leeservaring.

Korte inhoud: In een bocht van een slingerende weg tussen bos en olijfgaarden in Noord-Italië staat het huis dat Alma’s ouders als ruïne kochten. Al in haar eerste levensjaar namen ze haar mee, en sindsdien ging er geen zomer voorbij zonder het huis waar alles zich intenser af lijkt te spelen dan in Nederland. Alma’s vader werd er ziek en overleed het jaar daarna, een maand voordat ze naar Italië zouden gaan. Het huis dat zo vervlochten was met hem, symboliseerde zijn afwezigheid, en in de zomers daarna werd het gemis steeds heviger. Op verschillende momenten in Alma’s leven liet de taal haar in de steek, nu wendt ze juist die taal aan om grip op de gebeurtenissen te krijgen.

Wanneer? donderdag 30 september 2021, 19u tot 20u30

Waar? Bibliotheek Laken, Emile Bockstaellaan 107, 1020 Brussel

Prijs? gratis

Inschrijvingen: info.bibliotheek@brucity.education of 02 423 53 20.