In de bibliotheek hebben we veel meer dan boeken alleen! Hieronder een greepje uit ons overige aanbod.

Kamishibais

Kamishibai

Kamishibais zijn houten verteltheatertjes waar tekeningen (of vertelplaten) kunnen worden ingeschoven en waarop aan de achterkant de voorleestekst staat. Ideaal om een verhaaltje net iets anders voor te lezen. De bibliotheek beschikt over theatertjes en tal van vertelplaten. Je kan dit allemaal ontlenen op de klaskaart of op je leerkrachtenkaart. Ook via de boekenkoffers en -pakketten kan je kamishibais aanvragen.

Luisterboeken

De leukste verhalen voorgelezen op cd! Heel fijn voor kinderen die een extra stimulans nodig hebben bij het lezen of gewoon graag luisteren naar verhalen. Deze cd’s zijn vaak heuse hoorspelen. Zeker de moeite om eens eentje te ontlenen en jou en jouw klas te laten verrassen!

Voor kinderen met dyslexie of andere leesmoeilijkheden hebben we daisyboeken ter beschikking. Meer informatie over daisy’s vind je op www.luisterpuntbibliotheek.be.

DVD’s

De bibliotheek heeft ook een grote collectie jeugddvd’s. Niet enkel speelfilms, maar ook jeugddocumentaires over verschillende interessante onderwerpen. Je vindt er wellicht dvd’s die naadloos aansluiten bij de thema’s in de klas.

Silent Books

Silent books zijn boeken waar geen tekst in verwerkt werd. Bij deze boeken vertel je zelf het verhaald aan de hand van de tekeningen. Hier komt dus wat fantasie en spel bij kijken. Een leuke manier om aan de slag te gaan met kinderen en verschillende talen in 1 boek!

Spelletjes

De bibliotheek heeft een ruim aanbod educatieve spelen. Gaande van bijvoorbeeld Maan-Roos-Vis-spelletjes rond leesonderwijs tot het Antipestspel. Aarzel niet om hierover meer informatie te vragen. De spelletjes kunnen eveneens bij de boekenpakketten geleverd worden of ontleend worden tijdens het klasbezoek.

Spelotheek