Op deze pagina vind je alle praktische informatie terug over het gebruik van de bib.

Lid worden

Om gebruik te maken van de bibliotheek, moet je eerst lid worden. Toon je identiteitskaart aan de balie om je in te schrijven. Het lidmaatschap is gratis tot en met de leeftijd van 17 jaar. Vanaf 18 jaar wordt een jaarlijkse bijdrage van €2,50 gevraagd.

Ontlenen en verlengen

Met je lidkaart kan je kosteloos materialen ontlenen en gebruikmaken van de internetpc’s.

De uitleentermijn bedraagt 3 weken. Nadien kan je nog tweemaal verlengen, zolang het materiaal niet door een andere gebruiker werd gereserveerd. Dit kan je doen aan de balie, telefonisch, via info.bibliotheek@brucity.education of via Mijn Bibliotheek.

De maximale uitleentermijn bedraagt 9 weken.

Volwassenen kunnen 15 materialen uitlenen en kinderen tot 18 jaar zijn beperkt tot 10 materialen.

Een volledig overzicht van de tarieven vind je hier.

Reserveren

Bijna alle materialen kunnen gereserveerd worden. Dit is gratis en kan je doen aan de balie, telefonisch, via email of via Mijn Bibliotheek. Je krijgt bericht van zodra het materiaal terug beschikbaar is en voor jou aan de kant staat.

Het gereserveerde werk wordt 8 dagen voor jou opzijgezet. Daarna vervalt de reservering.

Online diensten

Via Mijn Bibliotheek kan je van thuis uit je ontleningen bekijken, de uitleentermijn verlengen en je leenhistoriek bekijken.

Hoe Mijn Bibliotheek werkt en hoe je een profiel kan aanmaken, lees je hier.

Interbibliothecair leenverkeer (IBL)

Als een item bij ons niet beschikbaar is, maar wel in een andere Vlaamse openbare bibliotheek, dan kan je het laten overkomen. Hiervoor vragen we een tussenkomst in de transportkosten van €2,00 per item. De aangevraagde materialen kan je komen ophalen in een van onze bibliotheken. De aanvraag kan u indienen aan de balie of via info.bibliotheek@brucity.education.

Aankoopsuggesties

Wij werken voortdurend aan het uitbreiden van onze collectie. Vind je iets niet terug in onze catalogus en wil je dat de bib dit aanschaft? Vul dan ons online formulier in: https://brussel-stad.bibliotheek.be/formulier/aankoopsuggestieformulier

We kunnen niet garanderen dat je suggestie effectief aangekocht zal worden. Onze aankoopverantwoordelijken maken een afweging op basis van het beschikbare budget en of het werk past in de collectie.

Als je suggestie effectief aangekocht wordt, dan krijg je van ons een bericht.