Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
  4. Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen. Tot de paasvakantie stellen we het archief open voor alle bibleden.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Don Fabulist vertelt "De Bultenaars"

Meesterverteller Don Fabulist zou normaal gezien een voorstelling gegeven hebben tijdens de jeugdboekenmaand. Maar speciaal voor jullie heeft hij die verhaal gemaakt in audioformaat. Nestelje gezellig in de zetel en geniet van "De Bultenaars"

Hilde Rogge vertelt

Begin maart kwam vertelster Hilde Rogge naar onze bibliotheek met een fantastisch verhaal over Roald Dahl. Helaas werden de voorstellingen in andere bibliotheken geannuleerd. Maar... niet getreurd! Hilde Rogge maakte speciaal voor jullie een digitaal verhaal. Veel luisterplezier! Dankjewel Hilde Rogge!

Bekijk het filmpje.

Storytel

Op storytell krijg je toegang tot meer dan 150 000 luisterboeken en ebooks! Van bestsellers tot klassiekers, spanning, romantiek, non-fictie en kinderboeken in het Nederlands en Engels. De eerste 14 dagen gratis uitproberen.

Klik hier voor meer informatie