Boek
Nederlands

Belle en het beest

Paku (illustrator)

Belle en het beest

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Belle moet in het kasteel gaan wonen. Daar woont een eng beest. Maar Belle ontdekt dat hij heel lief is. Hardkartonnen prentenboek naar het klassieke sprookje, met kleurrijke illustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Belle en het beest
Illustrator
Paku
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La belle et la bête
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
[11] p. : ill.
ISBN
9789059248496 (hardback)

Besprekingen

Als een rijke koopman op een van zijn reizen prachtige rozen ziet en er één plukt wordt hij als dief betrapt door de kasteelheer die eruitziet als een griezelig beest. Hij vreest voor zijn leven en belooft het beest hem zijn mooiste dochter te schenken: Belle. Opgesloten in het kasteel, met als enige aanspraak het Beest, wacht Belle een eenzame tijd. Toch ontstaat er iets moois tussen haar en het Beest. Als hij erg ziek wordt, besluit ze in te gaan op zijn herhaalde huwelijksaanzoeken, waardoor zijn betovering verbroken wordt. Kort samengevatte miniatuurversie van het al vele malen bewerkte verhaal van ‘Belle en het Beest’, reeds geschreven in 1740. In weinig sprookjesachtige stijve taal (‘De ongelukkige koopman ging met tegenzin akkoord.’) staat de tekst bij vrij houterige animatiefiguurtjes met grote ogen en grote hoofden. Bijna vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Door middel van vijf schuifelementen (één per pagina) kan je de tekst tot leven brengen (‘int…Lees verder

Over Paku

Paku is een Austronesische taal van de groep der Zuid-talen, die wordt gesproken in de Zuidoost-Aziatische eilandenstaat Indonesië. Het is de minstgesproken Zuid-taal en heeft geen bekende dialecten of belangrijke taalontwikkeling.

Taalgebied

Het Paku heeft een zeer klein eivormig taalgebied zonder kustlijn in het zuiden van de provincie Zuid-Kalimantan (d.i. de zuidoostelijke provincie van Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo), ten zuiden van de gemeente Ampah. Het grenst aan Ma'anjan- (noorden, zuiden, westen) en Tawoyaanstalige (oosten) gebieden.

Classificatie

 • Austronesische talen (1268)
  • Malayo-Polynesische talen (1248)
   • Baritotalen (27)
    • Oost-talen (18)
     • Centraal-Zuid-talen (5)
      • Zuid-talen (4)
       • Paku

Ve…Lees verder op Wikipedia