Boek
Nederlands

Mam, waar blijft het kindje?

Marjet Huiberts (auteur), Ana Sanfelippo (illustrator)
+1
Mam, waar blijft het kindje?
×
Mam, waar blijft het kindje? Mam, waar blijft het kindje?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sam wil heel graag een broertje of zusje. Dan hoort ze dat in mama’s buik een kindje groeit. Maar ze moet nog wel negen maanden wachten. Dat is lang! Ondertussen bedenkt Sam wat ze allemaal met de baby kan doen. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Mam, waar blijft het kindje?
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Ana Sanfelippo
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789025774530 (hardback)

Besprekingen

Sam kijkt in januari verlangend uit het raam en ziet kinderen samen buitenspelen. Ze wil graag een broertje of een zusje om mee te spelen. Mam kondigt aan dat er eentje in haar buik zit, maar dat Sam nog moet wachten tot de herfst. Elke maand verzint Sam iets voor de nieuwe baby: de baby kan in haar poppenwagen, haar oude jurk aan, spelen met de bal en bij Sam in bed. Ook verdeelt ze alvast haar Lego. Tot het zover is en in september haar broertje Floor wordt geboren. De tekst is deels op rijm (abbc) en is een dialoog tussen Sam en mam en op het laatst met pap die opbelt naar Sam als ze bij oma is. Boven de tekst van Marjet Huiberts (op witte stroken) de spreadvullende kleurrijke sprekende illustraties van de Argentijnse Ana Sanfelippo, die eenvoudig ogen, maar waarop veel te zien is. Zoals een rode kat die je soms moet zoeken, vader die kookt en de was vouwt en moeder die steeds dikker wordt. In de illustraties wordt linksboven de maand vermeld, van januari tot en met september. In h…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia