Boek
Nederlands

Roodkapje

Kathleen Amant (auteur)
+1
Roodkapje
×
Roodkapje Roodkapje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Roodkapje gaat op weg om haar zieke oma een mandje met lekkers te brengen. Onderweg in het bos gaat ze van het pad af en komt de wolf tegen. Groot vierkant prentenboek met een navertelling van het bekende sprookje, met kleurrijke illustraties en omlijnde figuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Titel
Roodkapje / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044841886 (hardback)

Besprekingen

Roodkapje is een aardig meisje, dat aan de rand van het bos woont. Als haar oma ziek is, gaat ze op weg om oma een mandje met lekkere dingen te brengen. Haar moeder roept haar nog na: ‘Blijf je op het pad, Roodkapje? En ga het bos niet in, want daar is het gevaarlijk!’ Onderweg gaat Roodkapje toch van het pad af en ontmoet de wolf. De rest van het sprookje is natuurlijk overbekend. Kathleen Amant is bekend van haar series over Anna en Heksje Mimi. Daarnaast schreef en illustreerde ze ook bijbelverhalen voor peuters en kleuters. Haar illustraties zijn van een vrolijke eenvoud en herkenbare signatuur. Ook dit sprookje is in deze stijl geïllustreerd en dit levert direct frictie op. De tekst in dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4, maar de prenten zullen eerder peuters aanspreken. De wolf is alles behalve eng en alle karakters hebben altijd een grote glimlach, waardoor er weinig emoties en diepte in de prenten terugkomen. De auteur bewerkte eerder de sprookjes 'Go…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia