Boek
Nederlands

Slaap vatten : hoe een slapeloze de nacht terugwon

Bregje Hofstede (auteur)
+1
Slaap vatten : hoe een slapeloze de nacht terugwon
×
Slaap vatten : hoe een slapeloze de nacht terugwon Slaap vatten : hoe een slapeloze de nacht terugwon

Slaap vatten : hoe een slapeloze de nacht terugwon

Adviezen voor de aanpak van slaapproblemen, gebaseerd op de eigen ervaringen van de schrijfster.
Onderwerp
Slaapstoornissen
Extra onderwerp
slapen, slapeloosheid
Titel
Slaap vatten : hoe een slapeloze de nacht terugwon
Auteur
Bregje Hofstede
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2021
274 p.
ISBN
9789493168077 (paperback)

Besprekingen

Op het Franse platteland vindt Bregje Hofstede haar nachtrust

Na vruchteloos alle gebruikelijke slaaptips te hebben uitgeprobeerd, besloot schrijver Bregje Hofstede uit te zoeken wat haar slapeloosheid precies veroorzaakt. De artikelen die ze hierover schreef voor Vrij Nederland vormen de basis voor Slaap vatten, een aangenaam leesbaar overzicht van wat er zoal over slapeloosheid is geschreven. Maar Hofstede wil meer dan wat ze vindt aan - vooral fysieke - verklaringen als een overgevoelig stresssysteem en foutjes in de biologische klok. Vergeten de onderzoekers de context van de slaapproblemen niet? De geldproblemen, het tijdgebrek, de omgeving? Als slaaptips geen soelaas bieden, adviseert Hofstede, snijd dan het dagelijks leven meer op maat. Zelf ruilt ze dure Amsterdamse hectiek in voor betaalbare Franse plattelandsrust, gemeenschapsleven, babygeluk en een hond, en voilà: 's nachts kan ze weer slapen. Fijn natuurlijk. Maar de drastische koerswending waarvoor zij kiest - en kan kiezen - zal voor het gros van de slapelozen een ver-van…Lees verder

Met dit boek duik je in alle facetten van de slaapwetenschap. De auteur, een gecertificeerd insomniac, neemt je mee in de achterliggende oorzaken van een slechte nachtrust en laat daarmee zien dat slapeloosheid niet word opgelost door kruidentheeën, maar door een eerlijke blik naar binnen. Een zeer interessant boek voor iedere lezer die kampt met slaapproblemen, maar ook voor professionals die slapeloosheid veel tegen komen in hun praktijk. Met een goede, gedegen en pakkende stijl geschreven. Bevat literatuurverwijzingen in eindnoten.

Over Bregje Hofstede

Bregje Hofstede (1988) is een Nederlands journalist, columnist en schrijver.

Biografie

Hofstede studeerde kunstgeschiedenis en Frans in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en is correspondent Nieuw Feminisme bij online journalistiek platform De Correspondent.

Haar debuutroman De hemel boven Parijs is vertaald in het Duits en Deens. Hij werd genomineerd voor onder andere de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil.

Haar tweede roman Drift stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019.

Hofstede is mede-oprichter van feministische actiegroep De Bovengrondse.

In 2019 nam ze deel aan het winterseizoen van De Slimste Mens en hield dit twee afleveringen vol.

Eind december 2019 verhuisde ze met haar vriend naar een dorpje in de Morvan in Frankrijk.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia