Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

 

Wat is boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. De bibliotheek biedt aan ouders van jonge kinderen tijdens de voorschoolse leeftijd boekenpakketten aan die kunnen worden uitgeleend. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Boekstart-2

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekstart in de bibliotheek

De bibliotheek stelde enkele zakjes samen waarin een aantal baby- en peuterboeken zitten. In elk zakje zit een andere combinatie van boekjes. Er zitten badboekjes, knisperboekjes, stofboekjes, enz. in. Zo’n zakje kan jij mee naar huis nemen!

In de bibliotheek vind je een map met de verschillende combinaties die je kan uitlenen. Het enige wat je moet doen, is kiezen welk zakje je wilt en het nummer van het zakje aan een baliemedewerker zeggen. Die zal jou dan je gewenste zakje geven.

Wat moet je doen?

  • Blader door het mapje
  • Kies welk zakje je mee naar huis wilt nemen
  • Zeg het nummer van het zakje aan de baliemedewerker
  • Ga naar huis met je boekstart-zakje en geniet samen met je kind van de boekjes
  • Breng het zakje op tijd terug naar de bib

Voor meer info over Boekstart, surf naar www.boekstart.be.

Boekstart1